Időjárás

2022.01.29. 07:20

Eső, hó és szél is várható Vas megyében szombaton

Fronthatás is várható, ami megviseli az arra érzékenyek szervezetét.

vaol.hu

Fotó: © Unger Tamás

Északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé várható csapadék: nagyrészt eső, de a magasabban fekvő tájakon havas eső, hó valószínű - írja a köpönyeg.hu előrejelzésében.

Az este, illetve éjszaka folyamán máshol is havazás válthatja fel az addigi esőt. Eleinte a DNy-i szél lesz erős, majd az ÉNy-ira forduló szél viharossá fokozódik. Vas megyében reggel -1, majd délután +4 fok várható.

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. - olvasható a köpönyeg.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában