Helyi közélet

2022.01.05. 11:58

F. Dávid, az ismert énekes továbbra is letartóztatásban marad

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. március 6. napjáig (két hónappal) meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint több, mint százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

A bíróság megállapította, hogy a személyi szabadság korlátozása a gyanúsított esetében továbbra is indokolt. A határozat indokolása szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsított a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények közül a legsúlyosabb 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett, amelynek büntetési tétele a halmazati szabályokra figyelemmel emelkedik, így a kiszabható szabadságvesztés felső határa a 15 év. 

A bíróság határozatának indokolása szerint a gyanúsított őrizetbe vételét követően bejelentett lakóhely és ezzel kapcsolatos befogadó nyilatkozat nem ellensúlyozza a kiemelt tárgyi súlyú ügyben a szökés elrejtőzés reális veszélyét. 

 

A bíróság fentieken túl megállapította, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el, e körben a korábbi határozatokban kifejtett indokokat a bíróság fenntartotta.   

 

A bíróság egyúttal a védő szabadlábra helyezési, illetve nyomkövetővel elrendelt bűnügyi felügyelet elrendelése iránti kérelmét elutasította arra figyelemmel, hogy a bűnügyi felügyelet - a gyanúsított részéről - nem kívánt kommunikáció (így akár a tanúk befolyásolásának) kiszűrésére nem alkalmas.

 

A határozatot a gyanúsított, a védő és az ügyész is tudomásul vette, a döntés végleges - közölte a Győri Törvényszék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában