Járványkezelés

2022.01.16. 14:08

Februártól lesz kötelező az oltás Ausztriában

Február elejétől lép érvénybe a koronavírus elleni védőoltásra vonatkozó oltási kötelezettség, közölte vasárnap délben megtartott sajtótájékoztatóján Karl Nehammer (ÖVP) szövetségi kancellár. A tevezett 14 éves kor helyett, 18 éves kortól lesz kötelező az oltás beadatása.

magyarok.orf.at

A vakcina beadatása minden korosztálynak fontos

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

Egy bevezető szakaszt követően március közepétől ellenőrzik majd a hatóságok a lakosság oltási státuszát és akkortól kezdik majd kiróni az oltatlanokra a pénzbírságot is. A kancellár saját megbetegedésére is hivatkozott a sajtókonferencia során és elmondta, hogy az oltás számára is a vírus elleni „védettség érzetét" adta. „Hallgassanak a szakemberekre“ – mondta.

 

Elhangzott továbbá, hogy itt nem az oltottak és az oltatlanok közötti harcról van szó, hanem a „közösség biztonságáról“ és a „szolidaritásról“. Karl Nehammer elmondta, hogy még mindig nagyon sok az oltatlan. Ezért állja a szavát és mindent megtesz azért, hogy legyőzhető legyen a pandémia. A legrosszabb ami történhet az a lezárás, amit mindenképpen meg kell előzni a jövőben - írja a magyarok.orf.at.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában