Pályázat

2022.01.25. 13:00

Felújítják a helytörténeti gyűjtemény tetőszerkezetét Nádasdon

Az ezredforduló évében, 2000-ben adták át a helytörténeti gyűjteményt, amely az egykori katolikus iskola épületében kapott helyet. Az elmúlt időszakban a létesítmény tetőszerkezete több helyen megrongálódott, ezt most a Hungarikum pályázatból felújítják. A falu lakossága közös erővel leszedte a régi cserepeket, a szakemberek pedig már elkezdték feltenni az újakat.

Tóth Judit

Az előtérben Földes Tímea, a művelődési ház vezetője

Fotó: Szendi Péter

Az Együtt Nádasdért Faluszépítő és Fejlesztő Kulturális Egyesület 2020-ban 2,5 millió forintot nyert a Hungarikum pályázatból a Helytörténeti Gyűjtemény megújítására. Az elnyert összeget a koronavírus járvány miatt az egyesület most használja fel. Első körben a tetőcserepek cseréjére kerül sor, a közelmúltban több helyen tapasztaltak beázásokat. A pályázati forráson túl egyesületi önrész biztosításával és Nádasd község önkormányzatának támogatásával valósul meg a beruházás. A cserepezés egy-két héten belül elkészül, utána a tervek szerint egy helyi értékeket bemutató kiállítást rendeznek be a tetőtérben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában