Program

2022.01.20. 13:58

Gasztrofesztivál és böllérverseny lesz Győrváron

A IX. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivált és Böllérversenyt rendezik meg a győrvári rendezvénytéren február 4-5-én, pénteken és szombaton. Bevezető nap: 3-án, csütörtökön filmvetítéssel. A program szokásosan az egész Vas megye és a régió érdeklődésére számot tart.

Vas Népe

Böllérfesztivál,Balázs -Boros Katalin, Ódor Anna,Birkás István, 20211002, ut, Győrvár, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Február 3-án, csütörtökön 18.30-tól A halál népbiztosa című filmet vetítik a győrvári Makovecz faluházban, majd beszélgetés lesz a film készítőivel.

 

Február 04-én, pénteken a rendezvénytéren 10 órától nyitott porta programok várják a gyerekeket, felelevenítik a népi hagyományokat a vidéki disznóvágásokról. Főznek farsangi becsinált levest, sütnek kenyeret kemencében, töltenek kolbászt és hurkát, készítenek a kézműves sütemények – hájas sütik, rétesek, pogácsák - mellett többféle fánkot, így szilvalekváros csavartfánkot is. A gyereknek szóló műsorok között lesznek farsangi szokások, álarcos felvonulás.

 

A külhoni magyar csapatokat 18 órakor köszöntik a Makovecz Faluházban.

 

Február 5-én, szombaton reggel 6 órakor csapatébresztő, disznóbúcsúztató és böllérverseny kezdődik harminchárom – köztük tíz külhoni - csapat részvételével; megméreti magát a Weöres Sándor Színház csapata is; vendégek a Mohácsi busók. 

 

A kulturális program reggel 8 órakor kezdődik a Bomba bulizenekarral, 9 órakor fellép a Légió, 10 órától az Alsóújlaki Csillámpóni gyermekcsoport, 10.30-tól a Gyöngyöshermáni Nótakör, 11 órától Ambrus Tomi. 12 órakor a megnyitón köszöntőt mond a rendezvény fővédnöke, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Majthényi László megyei elnök. 

 

12.30-kor kihirdetik az országos pálinkaverseny eredményeit. 13 órakor kezdődik a Kármentő zenekar műsora. 13.30-tól rönkhúzás lesz: a Balogh Ádám utcán bolondesküvőt rendeznek a színpadon a Szarvaskendi Zöld Küllő Egyesület előadásában. 

 

14 órától Éder Gabee lép fel, 15 órától Tuti buli Jessyvel, 16 órakor hirdetik ki a böllérverseny eredményeit, és megtartják a tombola sorsolást.

 

A gasztrofesztivált az Agrárminisztérium, a győrvári és a Vas megyei önkormányzat, valamint a Millenium Polgári Egyesület közösen rendezi meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában