Helyi közélet

2022.01.05. 09:15

Halálos munkahelyi baleset Vas megyében: munkaállványról esett le egy férfi - Most született nem jogerős bírósági ítélet

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

A Szombathelyi Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek az egyik vas megyei községben lévő pulykanevelő telephelyén 2019 szeptemberében egy munkaállványról az egyik alkalmi munkavállaló több mint két méter magasságból leesett és ezzel okozati összefüggésben a kórházban 2020 áprilisában elhunyt. 

 

A vád szerint a vádlott – mint munkáltató – által biztosított munkaállvány nem volt alkalmas a biztonságos munkavégzésre és ez vezetett a sértett balesetéhez, valamint halálához. 

 

A Szombathelyi Járásbíróság a vádlottat a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és nem jogerősen 1 év 8 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette - közölte portálunkkal a Vas Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában