Rendőri intézkedések

2022.01.17. 13:41

Három nap alatt hat ittas vezetőt fogtak a rendőrök Vas megyében, többen balesetet is okoztak

Az elmúlt három napban hat ittas járművezetőt szűrtek ki a Vas megyei rendőrök a forgalomból. Többen balesetet is okoztak.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Horváth Istvánné

A rendőrök egy, személyi sérüléssel végződött közlekedési balesetnél helyszíneltek 2022. január 16-án, az esti órákban, Szombathelyen, a Váci Mihály utcában. Egy helyi lakos közlekedett személyautóval a Paragvári utca felől a Kodály Zoltán utca irányába, amikor elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az útról és nekiütközött egy, az út szélén parkoló gépkocsinak. Az ütközést követően további két parkoló autónak is nekihajtott. Az egyik parkoló gépkocsi nekicsapódott egy, előtte álló gépjárműnek is, amely az előtte parkoló gépkocsinak ütközött. A férfi autójával átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött egy, vele szemben közlekedő autónak. A balesetet okozó férfival szemben a helyszínen a rendőrök alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A balesetben a szombathelyi férfi könnyű sérüléseket szenvedett. A Szombathelyi Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult vele szemben. Az esetről ITT írtunk! 

Forrás: Horváth Istvánné

A járőrök egy, könnyű sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek 2022. január 16-án, Celldömölkön, a Nemesdömölki utcában. Egy sofőr haladása során elvesztette uralmát járműve felett és az útról lesodródva autójával egy lakóépület falának, majd egy villanyoszlopnak csapódott. A balesetben a sofőr és utasa könnyebben megsérült. A helyszíni intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott a járművezetővel szemben, ezért őt előállították és vele szemben a Celldömöki Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

 

A körmendi rendőrök Nádasdon intézkedtek egy sofőrrel szemben 2022. január 15-én, akivel szemben a helyszínen alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá a járművet korábban kivonták a forgalomból és érvényes kötelező felelősségbiztosítás sincs az autón. A férfit szabálysértési őrizetbe vették. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult.

 

Egy kámi járművezetőt igazoltattak a vasvári rendőrök 2022. január 15-én, a 8-as számú főúton. Az intézkedés során alkoholtesztert alkalmaztak a sofőrrel szemben, amely pozitív értéket mutatott. Megállapították továbbá, hogy a férfi úgy vett részt autójával a közúti forgalomban, hogy őt a Szombathelyi Járásbíróság a vezetéstől eltiltotta. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Vasvári Rendőrkapitányságon.

 

A rendőrök 2022. január 15-én további kettő, ittas járművezetővel szemben intézkedtek, akik ellen büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon - számolt be az elmúlt napok történéseiről a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában