Központi források

2022.01.20. 15:00

Hat észak-Vas megyei település jutott rendkívüli kormányzati támogatáshoz

Hat észak-Vas megyei település jutott rendkívüli kormányzati támogatáshoz a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium pályázatán. Az összeget a lejárt számláik kiegyenlítésére fordíthatják.

Vas Népe

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Az önkormányzatok rendkívüli támogatása a települési önkormányzatok működőképességének megőrzésére vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására szolgál. A legutóbbi pályázaton hat Észak-Vas megyei település – Csepreg, Horvátzsidány, Kőszeg, Perenye, Vámoscsalád, Velem – eredményesen szerepelt. 

 

– A kormány folyamatosan támogatja a településeket, egyrészt hozzájárul a fejlesztésekhez, másrészt, ha nehezebb helyzet áll elő, akkor is segítséget biztosít. Évről évre számos Észak-Vas megyei település kapott a működéséhez, lejárt számláinak rendezéséhez központi segítséget. A Belügyminisztérium az önkormányzatoknak juttatott források révén fejezte ki partnerségét – fogalmazott Ágh Péter országgyűlési képviselő. 

 

Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere lapunk érdeklődésére úgy nyilatkozott: óriási segítség ez a lehetőség a városnak, mert jelentős adóbevételük nincs, a kiadások azonban folyamatosak. 

 

Kőszeg pénzügyi működtetése is nagy kihívás, főleg a pandémia idején – húzta alá Básthy Béla polgármester, majd hozzátette: az országgyűlési képviselőnek nagy szerepe van abban, hogy a döntéshozók megismerik és felismerik az adott település helyzetét. Köszönet illeti Ágh Pétert azért, hogy közbenjárt ebben az ügyben is – fogalmazott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában