Tíz dal

2022.01.04. 13:00

Húsz év kihagyás után új lemezzel jelentkezik a szombathelyi Strong Deformity zenekar

Húsz év kihagyás után hamarosan új lemezzel jelentkezik a Strong Deformity zenekar. A Manitou című single néhány napja debütált a zenekar közösségi oldalán, nagy sikerrel.

Tóth Judit

Szakmai körök elismerően nyilatkoznak a Strong Deformity zenekar visszatéréséről Fotó: VN/Strong Deformity zenekar

Fotó: © Unger Tamás

Két évtizedes szünet után új lemezzel jelentkezik a Strong Deformity zenekar. A szombathelyi együttes tagjai alapvetően modern rock- és metál zenét játszanak, de megjelennek náluk más műfajok is, például a new wave, a dark és az elektrozene. A tíz dalt tartalmazó új album várhatóan májusban jelenik meg, de a Manitou című dalt már hallhatta a közönség, hiszen a zenekar néhány nappal ezelőtt közzétette közösségi oldalán. Februárban is jön egy újabb single, sőt a lemez megjelenése előtt – várhatóan márciusban vagy áprilisban – egy harmadik dal is. Szakmai körök elismerően nyilatkoznak a zenekar viszszatéréséről, azt mondják, az eltelt húsz év leginkább az arcokon látszik, a zene továbbra is rendben van.

 

 Az új – vagyis a negyedik – lemez anyagát Bánházi Gáborral vették fel, a Manitou- hoz készült videót pedig a stúdiómunkálatok alatt rögzítették Riba Márióval.

 

 A felállás egy tag kivételével ugyanaz, mint a 2002-es Magic Syrup lemez idején. A dobos Bertalan Balázs testvére, Bertalan Zsolt hosszú kihagyás után ismét a Strong Deformity-ben gitározik. Muzzót, a másik gitárost, aki jelenleg külföldön él, pár éve Háni Szabolcs váltotta, akit korábban a S.N.O.T. nevű industrial metal zenekarból lehetett ismerni. A zenekar énekese Fekete Károly, baszszusgitárosa Kováts Tibor. Az együttes a 2000-es években ismert és népszerű volt a rock-metál rajongók körében. 

 

A zenekar a visszatéréssel szeretne újra színpadon állni és megmutatni, mire képes 2022- ben. A Strong Deformity-nek májusban lemezbemutató koncertje lesz Budapesten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában