Jeles évforduló

2022.01.07. 10:00

Huszonöt esztendeje muzsikál a Kármentő

Huszonöt évvel ezelőtt alakult meg a Kármentő Népzenei Együttes. A jeles évfordulót nagyműsorral ünnepli a zenekar ma 18 órától a Nagy Gáspár Kulturális Központban. Ismert népzenészek és néptáncos vendégek is fellépnek a rendezvényen.

Tóth Judit

Jubilál a Kármentő. A böllérfesztiválon is felléptek Fotó: VN-archív/Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A jubileumi esten együtt lesznek azok, akik a népzene, a néptánc, a magyar kultúra értékei és hagyományai iránt elkötelezettek. A Kármentő együttes 1996 szilveszterén lépett először közönség elé. Megalakulásában nagy szerepet játszott a honfoglalás 1100 éves évfordulója. Huszonöt esztendeje, a millecentenárium évében ugyanis egy baráti társaság kezdeményezésére megszervezték az I. Szilveszteri Magyar Bált, amely újszerűségében nagy sikert aratott. A vasvári közönség magyar muzsikát hallgatott, magyar táncot járt, magyar ruhákba öltözött akkor, és magyar ételek, italok mellett érezte jól magát. Az első színpadi együtt muzsikálás öröme után az alapítók, Drimmer László, Sejber Mihály és V. Németh Zsolt úgy döntöttek, hogy Kármentő néven folytatják a zenélést. 

 

 

A péntek esti jubileumi műsorban a házigazda Kármentő Népzenei Együttes mellett vendégek is színpadra lépnek. Ott lesz az ünnepi esten a Kalinkó népdalkör, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes és a Boglya zenekar, de közreműködik Kardos Mária gardonnal, Kunos Tamás a Csík zenekarból brácsával, valamint a Muzsikás Együttes prímása, Sipos Mihály is. 

 

 

A péntek esti jubileumi Kármentő-koncertre a belépés díjtalan. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában