Étrend

2022.01.09. 18:00

Így készítsük el az avokádókrémet!

Az avokádót egészségünk vagy alakunk megőrzése céljából egyaránt érdemes az étrendünkbe iktatni.

TK

Az avokádó jó hatással van az emésztésre Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A növény telítetlen zsírsavakban gazdag és kitűnő antioxidáns-forrás, segíthet a depresszió, a levertség és a fáradtság leküzdésében, és jó hatással van az emésztésre is. Különböző krémek formájában pirítóssal vagy mártogatósnak is verhetetlen. 

 

 

A hagyományos guaca­mole úgy készül, hogy egy összetört avokádót összekeverünk egy kis pohár tejföllel, tört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük és hozzáadunk pár csepp citromlevet. Diétás avokádókrémet készíthetünk két avokádó, egy bögre zöldborsó, három gerezd fokhagyma, egy lime leve, negyed bögre natúr joghurt, pici só és egy csipet pirospaprika összemixelésével. 

 

 

A tojásos avokádókrémhez négy főtt tojást, egy avokádót, egy teáskanál citromlét, egy gerezd fokhagymát, két evőkanál majonézt, sót és borsot törjünk, aprítsunk és mixeljünk össze. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában