Fejlesztés

2022.01.13. 07:00

Járható lesz a hegy Csepregen

A szőlőhegyi úthálózatot fejlesztik a zártkerti pályázaton nyert 20,4 millió forintból, ami kedvez a gazdáknak és a turizmusnak is.

Merklin Tímea

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere

Forrás: Ohr Tibor

Fotó: OHR Tibor

Óriási öröm ez a támogatás, mert Csepregnek nincs más kiugrási lehetősége a turisztikán kívül sem rövid, sem hosszútávon – fogalmazott Horváth Zoltán polgármester. 

 

– Iparterületünk nincs, ami bevételt tudna generálni a városnak, a borturizmus viszont megerősödhet, hiszen jó borászaink vannak, jó borokkal. Fontos, hogy a pincék megközelíthetővé váljanak, és járhatóvá tegyük a hegyet, mert olyan roszsz az ottani úthálózat, hogy azt mondhatjuk róla: „nyomokban aszfaltot is tartalmaz”. Az elnyert támogatást egy 360 méteres szakaszra fordítják, amely a Hanga kaputól indul, a munka tavasszal kezdődhet. Az önkormányzat várja egy 300 millió forintos vidékfejlesztési pályázat eredményét is: a Hunyadi utca végétől a Rottermann-kastélyig leaszfaltozhatnák a Téglagyári utat. 

 

Ágh Péter országgyűlési képviselő elmondta: – Csepreg fejlesztése feladatot ad mindenkinek, aki a város érdekében akar tenni. Ezt mutatják a 20 milliós zártkerti sikeres pályázat mellett az elmúlt időszak kormányzati támogatásai. A Damjanich utcára 40 millió, a Mátyás utcára 20 millió forintnyi forrást kapott. Korábban 460 millióból újulhattak meg az állami utak, tavaly pedig 608 millióból újult meg a Répce-híd. Illegális szemétlerakó felszámolására 21 milliót költhettek. 23 millió forintot kaptak a csepregi civil szervezetek, de jutott 13,8 millió forint közterületi eszközbeszerzésre és 1,5 millió forint az önkormányzati temetőre is. A település működését az év végén 12,5 millióval segítette a Belügyminisztérium. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában