Magyar falu program

2022.01.10. 13:00

Játszótér a központban - A betelepülő fiatalok miatt gyermek is több lesz Iklanberényben

Játszótér épült a kondipark mellé az 54 lakosú kistelepülés központjában a Magyar falu programból. Az eszközöket nemcsak a helyiek, de a környékbeliek is használják.

Merklin Tímea

Ágh Péter és Mészárosné Nagy Mária

Forrás: Ohr Tibor

Fotó: OHR Tibor

– Régen volt itt játszótér, de évekkel ezelőtt elbontották, és a terület sokáig üresen állt. Három éve kondiparkra nyertünk pénzt, most pedig játszótérre kaptunk a Magyar falu programból csaknem ötmillió forintot – mondta Mészárosné Nagy Mária polgármester. 

 

– A tervezést önerőből fizette az önkormányzat, és kicsivel több, mint százezer forinttal kellett kiegészíteni a támogatást az időközben megemelkedő építőipari árak miatt. Így is elégedettek lehetünk, mert az ide költöző, családot alapító párok miatt valószínűleg gazdagodik a falu gyermekekben. 

 

A térség országgyűlési képviselője, Ágh Péter elmondta: – Választókerületünk minden települése, a legnagyobbtól a legkisebbig fontos a számomra, a legkisebb, Iklanberény is kiemelt figyelmet kap. Közös munkánk révén a kormány támogatásával korábban az önkormányzati temetőre, orvosi eszközök beszerzésére és sportpark kialakítására jutott forrás, egy Bükkel közös pályázat révén kerékpáros pihenőt alakítottak ki. Most a falu központját korszerű játszótér teszi szebbé. A Magyar falu program révén – ahogy Iklanberényben, úgy minden kistelepülésen – a helyieket szolgáló fejlesztéseket tudtunk együtt megvalósítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában