Beharangozó

2022.01.22. 07:00

Kaposváron vendégszerepel a Falco

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 19. fordulójában a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely a Kaposvár vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor. Távozik a sárga-fekete klubtól a sikeredző Gasper Okorn.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

Fotó: © Cseh Gábor

A Falco az előző két meccsét megnyerte. A Kaposvár azonban jobb formát mutat, zsinórban öt győztes bajnokit tudhat maga mögött: elverte a Kecskemétet, a ZTE-t, az Oroszlányt, a Szegedet és végül a Paksot. A Falco legutóbb szerdán lépett pályára a Pécs vendégeként – a Kaposvár többet, egy hetet készülhetett a csatára. Októberben a Falco 85-70- re nyert Szombathelyen – most azért szorosabb összecsapásra van kilátás. 

 

– Voltak jó periódusaink mind a Körmend, mind a Pécs ellen, de azért nem vagyok teljesen elégedett, akadtak hibáink, még nem játszunk az általam elvárt szinten – mondta Milos Konakov, a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely kosárcsapatának vezetőedzője. – Márpedig a Kaposvár ellen nagyon oda kell figyelnünk. Riválisunk kifejezett jó formában van, duzzad az önbizalomtól, és hazai pályán játszhat. Kemény, hajtós meccsre számítok. A Kaposvár jól teljesít csapatként, de van néhány extra egyéni teljesítményre is képes játékosa. Ellenfelünk gyorsan kosarazik, erőlteti az egy-egyezést, és akad több kiváló dobó a soraiban. A feladatunk az lesz, hogy kontrolláljuk a meccset. Ez csak jó védekezéssel, szervezett csapatjátékkal lehetséges. Somogyinak a foga fáj, Kovács Benedek betegséggel bajlódik. Hawkins beépítése jó ütemben halad, elégedett vagyok az edzésmunkájával. 

 

Ahogy arról beszámoltunk, távozik a Falcótól Gasper Okorn – a klub és az edző közös megegyezéssel bontott szerződést. A szlovén tréner 2018 nyarán érkezett Szombathelyre, azóta két bajnoki címet, egy kupagyőzelmet ünnepelhetett a csapattal, nem beszélve a nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájában aratott sikerekről – az idei szezonban családi okok miatt hátrébb lépett, szakmai tanácsadóként segítette a klubot. 

 

– Csodálatos bő három évet töltöttük el együtt, talán nem túlzást azt állítani, hogy Gasper történelmi magasságokba emelte a Falcót – fogalmazott Gráczer György ügyvezető. – Most kapott egy olyan lehetőséget, amit nem utasíthatott vissza, ismét vezetőedzőként folytatja pályafutását. Mi pedig nem akartunk az útjába állni – barátsággal váltunk el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában