Statisztika

2022.01.03. 11:00

Kedvezőek a munkaerőpiaci adatok: Vas megyében hét településen egyetlen álláskereső sincs

Tovább csökkent az álláskeresők száma országosan.

VN

A munkafolyamatok számottevő része szerelő jellegű

Fotó: Shutterstock

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavaly decemberben 238,7 ezer álláskeresőt tartott nyilván, ami közel 52 ezerrel kevesebb, mint az előző év azonos időszakban. Az álláskeresők száma 2020 decemberéhez képest 17,9, a megelőző hónaphoz viszonyítva 1,5 százalékkal csökkent. Decemberben a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 5,1 százalék volt, a munkavállalási korú népességhez mért relatív ráta pedig 3,7 százalékos értéket mutatott. A legalacsonyabb értékekkel Győr-Moson-Sopron megye rendelkezett, de a kedvező munkaerőpiaci mutatókkal rendelkező területek között említhető szokás szerint Vas megye is: 3,1, illetve 2,4 százalékos értékkel. 

 

Megyénkben decemberben 4009-en kerestek állást, ami 40-el több, mint novemberben, viszont 1289-cel kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. Érdekesség, hogy a vasi kirendeltség decemberben és novemberben is 1885 nyitott pozícióval zárta a hónapot. Hét településen (Daraboshegy, Iklanberény, Nagymizdó, Nemesládony, Nemesmedves, Répceszentgyörgy, Sárfimizdó) egyáltalán nem, két településen viszont az átlagosnál jóval többen kerestek állást: Nagytilajon (10,34%) és Kétvölgyön (17,54%). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában