Folytatta, amit kint elkezdett

2022.01.18. 09:30

Kikódolta az egyik rab a kapcsolattartó mobilt, és a börtönből folytatta a csalást

A telefontársaság munkatársának adta ki magát.

kisalfold.hu

A szolgáltatásban a felhasználók jelezhetik a potenciális csalókat

Fotó: MW-archív

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövetéskor 31 éves férfi 2016 tavaszán börtönben töltötte a korábbi cselekményeiért kiszabott büntetését. Az intézet által a kapcsolattartásra biztosított telefont kikódolta, és ezután a telefont újabb bűncselekmény elkövetésére használta - tudta meg a Kisalföld. 

 

A kikódolt telefonon felhívta a sértettet, és magát a telefontársaság munkatársának adta ki. Arról tájékoztatta az áldozatát, hogy 150 ezer forintot nyerhet, ezért csak bankautomatánál egy általa megadott telefon egyenlegére kell pénzt tölteni.

 

A sértett három alkalommal, összesen 45 ezer forintot töltött fel ilyen módon a vádlott által megadott telefon egyenlegére, mikor is rájött, hogy becsapták.

 

A többszörösen büntetett előéletű vádlott ellen, Németországból történő átadását követően, most emelt vádat az ügyészség minősített csalás vétsége miatt, vele szemben két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

 

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában