Lehet választani!

2022.01.28. 11:30

Kolbászt is töltenek Győrváron - Itt a nagy hétvégi programajánló

A IX. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivált és Böllérversenyt rendezik meg a rendezvénytéren február 4–5-én, pénteken és szombaton.

vaol.hu

A tavalyi böllérfesztiválon finomabbnál finomabb ételek készültek

Forrás: VN-archív

Fotó: © Unger Tamás

Február 4-én, pénteken a rendezvénytéren 10 órától nyitott porta programok várják a gyerekeket, felelevenítik a népi hagyományokat a vidéki disznóvágásokról. Főznek farsangi becsinált levest, sütnek kenyeret kemencében, töltenek kolbászt és hurkát, a kézműves sütemények – hájas sütik, rétesek, pogácsák – mellett többféle fánkot, így szilvalekváros csavartfánkot is készítenek. A gyerekeknek szóló műsorok között lesznek farsangi szokások, álarcos felvonulás. 

 

A külhoni magyar csapatokat 18 órakor köszöntik a Makovecz Faluházban. Február 5-én, szombaton reggel 6 órakor csapatébresztő, disznóbúcsúztató és böllérverseny kezdődik 33 – köztük tíz külhoni – csapat részvételével; megméreti magát a Weöres Sándor Színház csapata is; a Mohácsi busók is érkeznek. 

 

A kulturális program 8 órakor kezdődik a Bomba bulizenekarral, 9 órakor fellép a Légió, 10 órától az Alsóújlaki Csillámpóni gyermekcsoport, 10.30-tól a Gyöngyöshermáni Nótakör, 11 órától Ambrus Tomi. 12 órakor a megnyitón köszöntőt mond a rendezvény fővédnöke, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Majthényi László megyei elnök. 12.30-kor kihirdetik az országos pálinkaverseny eredményeit. 13 órakor kezdődik a Kármentő zenekar műsora. 13.30-tól rönkhúzás lesz: a Balogh Ádám utcán bolondesküvőt rendeznek a Szarvaskendi Zöld Küllő Egyesület előadásában. 14 órától Éder Gabee lép fel, 15 órától Tuti buli Jessyvel, 16 órakor hirdetik ki a böllérverseny eredményeit és megtartják a tombolasorsolást. 

 

A gasztrofesztivált az Agrárminisztérium, a győrvári és a Vas Megyei Önkormányzat, valamint a Millennium Polgári Egyesület közösen rendezi meg. 

 

 

 

Rendezvény

 

 Szombathely. Herényiek Háza: ma 17 órakor Milyen volt Kelet-Tibetben? – A Tibet Klub szervezésében élménybeszámolót tart Czenki Zsuzsanna, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum általános igazgatóhelyettese. Az Agora Művelődési és Sportházban február 1-jén, kedden 14.30-kor a Világjárók sorozatban Mindennapok Nyugat-Afrikában – Élet a Szaharán túl címmel hallgathatunk meg előadást, amely bepillantást enged Benin mindennapjaiba. Előadó: Musits Róbert, az IMRO Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

 

Kőszeg. A Chernel Kálmán Városi Könyvtárban ma 16.30-kor bemutatják a kőszegfalvi farsangi szokásokat. Farsangi hagyományokat idéznek a Kőszegfalvi Nemzetiségi Kórussal. Moderátor: dr. Horváth Sándor etnográfus. Lesz cigenudli kóstoló, ami a kőszegfalvi farsang fő étke. 

 

Színház

 

Szombathely. Az MMIK Mesebolt Bábszínház kamaratermében január 30-án, vasárnap 10 órakor láthatják az érdeklődők A földimalac, aki semmiben sem volt biztos című matiné-előadást. Répcelak. A Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében január 29-én, szombaton 18 órakor a Vasvári Játékszín Egyesület mutatja be Csengey Dénes: A tejút lovasa című egyszemélyes színdarabját Zrínyi Miklósról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában