Szombathelyi Törvényszék

2022.01.25. 11:26

Láthatáson kiabált és megfenyegette a gyermekvédelmi gyámot egy nő Szombathelyen

A Szombathelyi Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönre ítélt egy nőt, továbbá kötelezte 193.329 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Szombathelyi Törvényszék

Forrás: Pixabay

A tényállás szerint a vádlott kiskorú gyermekét a gyámhivatal nevelésbe vette, a gyermek részére gyermekvédelmi gyámot rendeltek ki. A vádlott hetente, majd havonta egyszer, felügyelet mellett tarthatott személyesen kapcsolatot gyermekével. A sértett, mint gyermekvédelmi gyám a kapcsolattartásokon minden alkalommal részt vett, a szülőkkel való kapcsolattartás figyelemmel kísérése, és szükség szerinti elősegítése a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 86. § (1) bekezdés c) pontja alapján a sértettnek törvényben előírt feladata volt. 

 

A vádlott a kapcsolattartásokon a gyermekkel alig foglalkozott, a saját sérelmeit hangoztatta, a gyermekvédelmi szakembereket kritizálta, indulatos, kiszámíthatatlan magatartása miatt 2019 szeptemberétől biztonsági személyzet részvétele mellett került sor a látogatásokra. A vádlott 2020. július 16-án a Gyermekvédelmi Szakszolgálat szombathelyi épületében történő kapcsolattartáson ismét indulatosan viselkedett, egyre emeltebb hangnemben kiabált. 

 

A sértett figyelmeztette a vádlottat, hogy ne viselkedjen indulatosan és agresszíven, mert ezzel a gyermekben félelmet kelt, mire a vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ő lesz az első, aki a temetőben végzi, és a vádlott fog gondoskodni erről. Mivel a vádlott a fenyegetőzést a jelen lévő biztonsági őr felhívására sem hagyta abba, és magatartásával a kapcsolattartás folytatását ellehetetlenítette, a sértett azt azonnal felfüggesztette, a biztonsági őr pedig kikísérte a vádlottat az épületből. 

Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában