Pódiumbeszélgetés

2022.01.14. 07:00

MCC: A kereszténység helyzetéről is beszéltek

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) szombathelyi képzési központja pódiumbeszélgetést szervezett, az amerikai szerző, Rod Dreher Szent Benedek válaszútján című könyve alapján főként a kereszténység helyzetéről értekeztek a résztvevők.

Tóth Judit

Dr. Nagypál Szabolcs, Rettegi Zsolt és dr. Székely János

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A MCC szombathelyi képzési központja 2022-ben első alkalommal szervezett nyilvános rendezvényt, amely mindjárt telt ház előtt zajlott. A pódiumbeszélgetés moderátora Rettegi Zsolt volt, vendégként pedig dr. Székely János megyés püspök és dr. Nagypál Szabolcs római katolikus teológus, az MCC Jogi Iskolájának vezetője osztotta meg gondolatait. 

 

A beszélgetés alapjául Rod Dreher Szent Benedek válaszútján című könyve szolgált. Szó esett arról, hogy hol tart ma a kereszténység, és mit jelent hívőnek lenni egy kereszténység utáni korban. – Látjuk az értékek eltűnését, mindez hasonló ahhoz az özönvízhez, amiről a Biblia is ír – hangzott el a beszélgetésen. Érintették azt is, mi fenyegeti ma a kereszténységet, és az egyház időtállóságáról is beszélgettek a résztvevők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában