Az első állomás

2022.01.10. 10:00

Megnyílt a vasi amatőr alkotók kiállítása Táplánszentkereszten - fotók

Vasi amatőr alkotók munkáiból nyílt kiállítás a művelődési házban vasárnap délután. A tárlat A harmonikus élet adta szabadság címet kapta.

Cseh-Egyed Bernadett

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg a tárlat tegnap délután

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Tárczy Orsolya a vasszécsenyi művelődési ház vezetőjeként a Szerelemfalu projektben szervezett először kiállítást vasi amatőr alkotók munkáiból. Az egyalkalmasra tervezett tárlat végül bejárta a megyét: legutolsó állomása az Agora – Savaria Filmszínházban volt Szombathelyen a múlt hónapban.

 

 Nem kellett várni sokáig a folytatásra: az újabb vándorkiállítás első helyszíne Táplánszentkereszt. A kezdeti hét helyett ezúttal már tizenhat művész hozta el alkotását, és már bizonyos az is, hogy a közeljövőben tovább bővül a csapat. A harmonikus élet adta szabadság címet kapta a tárlat, nem véletlenül. 

 

– Bennünk, művészekben megvan a szabadságra, békére, harmóniára való vágy. Ezt igyekeztünk a képeinkben is visszaadni – fogalmazott Tárczy Orsolya, aki elárulta azt is: bár általában mindenki otthon, egyedül alkot, a művészet szeretete összeköti őket. A vasárnapi megnyitóra zsúfolásig megtelt a táplánszentkereszti művelődési ház, családtagok, barátok kísérték el az alkotókat. Az eredetileg grafikusnak tanuló Kőműves Kata két képét hozta el.

 

 Érdeklődésünkre úgy fogalmazott: ez egy jó lehetőség, hogy megismertesse magát, másrészt nagyon szereti a közösséget. Szívesen ragad ecsetet, számára általában egy-egy színvilág adja meg az alapötletet. Örül a vándorkiállítás lehetőségének Kovács Apollónia is, aki 2018-ban egy interneten talált élményfestő kurzusnak köszönhetően került közelebb a művészethez. Ma már nemcsak fest, szívesen készít különböző anyagokból lakásdekorációkat vagy az ünnepekhez kapcsolódó díszeket. Azt mondja, szeret ehhez a közösséghez tartozni, minden, a többi alkotóval töltött perc öröm. A vándorkiállítás január 30-áig minden szerdán és vasárnap 15.30-tól 17.30-ig megtekinthető. A harmonikus élet adta szabadság című tárlat aztán útnak indul: a következő állomás Kőszeg lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában