Koronavírus

2022.01.26. 18:30

Megszűnik a beoltatlan emberek zárlata Ausztriában

Karl Nehammer (ÖVP) kancellár és Wolfgang Mückstein (Zöldek) egészségügyi miniszter bejelentették, hogy január 31-én megszűnik a beoltatlan emberekre vonatkozó zárlat. A világjárvány leküzdésére felállított GECKO-bizottság szakértői már nem tartják észszerűnek a korlátozó intézkedéseket.

vaol.hu

Fotó: Havran Zoltán

Korábban különösen a gasztronómia és a kiskereskedelem követelte a 2G ellenőrzések megszüntetését - írja a magyarok.orf.at.

 

 A gasztro is ragaszkodott a kijárási tilalom előrehozásához. „Úgy látjuk, hogy van változás, az omikron paradigmaváltást kezdeményezett a deltához képest. A GECKO nagyon alaposan figyeli egyrészt a növekvő fertőzési arányt, de másrészt azt is, hogy a kórházi ágykapacitás Ausztriában stabil maradt“ – mondta Nehammer kancellár. 

 

A világjárvány leküzdésére felállított GECKO-bizottság szakértői már nem tartják észszerűnek a korlátozó intézkedéseket. A bejelentés lakosságot meglepte, hisz ma is új csúcsot döntött a regisztrált új fertőzések száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában