Higiéniás termékek

2022.01.04. 11:00

#Nemluxustáska - A rászoruló nőknek gyűjtenek az idén is

Januárban újraindult a rászoruló nőket alapvető higiéniás termékekkel segítő #nemluxustaska adománygyűjtő mozgalom, amely az úgynevezett menstruációs szegénységben élő nők számára gyűjt. Tegnap a vasi gyűjtőponton jártunk – átadtuk a Vas Népe munkatársai által fölajánlott csomagot is.

Tóth Kata

Sörös István vette át a Vas Népe táskáját Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Az idei a harmadik év, hogy útjára indult a nehéz anyagi körülmények között élő nőket támogató akció három, a nőket érintő társadalmi problémák iránt kifejezetten érzékeny ember ötlete nyomán.

 

 Cserta Szandra otthonszervezési tanácsadó, Huszka Ági stílusszakértő és színtanácsadó, valamint Kovács-Pálffy Anna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa nevéhez fűzhető a kezdeményezés. Felismerve, hogy Magyarországon is sok nő érintett abban, hogy nem tudja megvásárolni a számára alapvető fontosságú intim higiéniás termékeket, cselekedtek. Felhívásukban azoktól, akik adományoznának, azt kérik, hogy egy jó állapotú táskába tegyenek számukra nem luxus mindennapi cikkeket. 

 

Például sampont, fogkefét, fogkrémet, szappant, egészségügyi szárnyas betétet, testápolót, kézfertőtlenítőt, maszkot, dezodort. Ne rakjanak viszont a táskába tampont, mosható betétet, intim tölcsért (akik kapják a táskákat, nem mindig jutnak tiszta vízhez, így fertőzésveszélyes lehet a használatuk), éles kést, borotvát, élelmiszert, ruhaneműt vagy gyógyszert. A szigorú járványügyi szabályok miatt a mozgalom tavaly nem indult el, azonban 2022 januárjában ismét várják a szervezők az adományokat. 

 

Vas megyében mostantól január 31-ig szerdánként 9 és 18 óra között vihetjük be az adományokat Szombathelyen a Király utca 16. szám alá 1. emelet 1-be. (11- es kapucsengő, Smile Nyelviskola) A táskák érintkezésmentes eljuttatásában idén a Foxpost is segítségére lesz a szervezőknek: ingyenesen igénybe vehető automaták segítségével is van postázási lehetőség. 

 

További információ a kampány részleteiről, valamint a gyűjtőpontok listájáról a www.nemluxustaska.hu weboldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában