NB II. foci

2022.01.30. 15:06

Nyert a Haladás Győrben

AZ NB II.-es labdarúgó-bajnokság tavaszi nyitányán a jól futballozó Szombathelyi Haladás 2-0-ra nyert az ETO otthonában.

Pum András

Fotó: Huszar Gabor

ETO FC Győr–Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1). Győr, ETO Park, 1200 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács J. 


ETO: Fadgyas – Kovács K., Fodor, Csonka, Forgács – Bagi (Berki, 46.), Toma, Vitális (Farkas, 63.) – Vernes (Óvári, 46.), Priskin, Bacsa Edző: Klausz László.


Haladás: Rózsa – Kállai,  Guzmics, Bosnjak, Tarján –   Csilus, Kiss B., Holdamp, Doktorics (Tóth M., 91.) – Lencse (Szijjártó, 91.), Tóth Milán (Monori, 83.). Edző: Németh Szabolcs.


18. perc: Doktorics balról,  hat méterről leadott lövése a bal kapufáról vágódott ki, az érkező Tóth Milán bevetődve, négy lépésről a jobb sarokba lőtte a labdát (0-1).
37. perc: Toma jobbról, 11 méterről leadott lövését védte bravúrral Rózsa.
42. perc: Doktorics 25 méterről alig bombázott a léc fölé.
53. perc: Kiss Bence jobb sarokra tartó szabadrúgását ütötte ki Fadgyas, az érkező Doktorics balról lőtt, a kapus a léc fölé tolta a labdát.
64. perc: Lencse átadása után Tóth Milán jobbról, 11 méterről úgy lőtt a bal sarokba, hogy a labda egy védőt is érintett (0-2).
87. perc: Bacsa közeli lövését védte bravúrral Rózsa. 

 

 


Németh Szabolcs, a szombathelyiek vezetőőedzője több játékosára sem számíthatott a Rába-partján. Sérülés illetve betegség miatt Délczeg Gergely, Simut Mario, Devecseri Szilárd, Csató Martin, Szekér Ádám, Tóth-Gábor Kristóf, Horváth Rajmund játékára sem számíthatott, míg a csapatkapitány Németh Milán öt sárga lapja miatt nem játszhatott, a télen igazolt Liviu Antalnak pedig nincsenek rendben a papírjai.


A vasárnapra jósolt szélvihar nem csak Vas, hanem Győr-Moson-Sopron megyére is lecsapott, orkánerejű szélben kezdődött a mérkőzés.  Mintegy 300 Haladás-szurkoló buzdítása mellett a szombathelyiek indították jobban a nyugat-dunántúli rangadót, magukhoz ragadták a kezdeményezést és beszorították saját térfelükre ellenfelüket. Lendületesen futballoztak a vendégek, mindkét oldalon többször is megbontották a győri védelmet. Egyáltalán nem volt meglepetés, hogy bő negyedóra elteltével Tóth Milán révén megszerezte a vezetést a Haladás. A gól után is a vendégek voltak az aktívabbak, a hazaiak nem tudtak mit kezdeni a jól futballozó szombathelyiekkel. A pályán és a – a vendégszurkolóknak köszönhetően – a lelátón is vasi fölény volt. Félóra elteltével kiegyenlítetté vált a játék, a hazaiak is vezettek néhány támadást. 

 

Szünet után veszélyesebben kezdtek a szél által támogatott hazaiak. Jó iramú, változatos a meccs, mindkét csapat igyekezett tempósan futballozni. A félidő közepén a szombathelyiek ismét rátettek egy lapáttal és kétgólosra növelték előnyüket – Tóth Milán duplázott. Az idő fogytával a hazaiak egyre idegesebbekké váltak, a szombathelyiek viszont szervezetten, stabilan futballoztak – ha kellett egymást is kisegítették. A hazaiak egyre kevésbé hittek abban, hogy gólt, gólokat szereznek, ha helyzetbe is kerültek – akkor is lesre futottak. Vagy ha nem, akkor Rózsa védett. Sőt, a hajrában a Hali egy gyors kontra után újabb gólt szerezhetett volna.


A Szombathelyi Haladás végig uralta  a meccset, védekezésben és támadásban is felülmúlta ellenfelét, szép győzelmet aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában