Hagyomány

2022.01.10. 11:00

Örömzenével készültek Répcelakon - Slágerek a fúvósok újévi műsorán

Ismert Illés- és Omega-dallamok is felcsendültek a művelődési házban szombat este. A már hagyományos új évi koncerten ezúttal Kőszeg Város Fúvószenekara zenélt, Szilágyi Miklós vezényletével.

Cseh-Egyed Bernadett

Koncert Répcelakon, Szilágyi Miklós vezényletével

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Kőszeg Város Fúvószenekara korábban együttműködött már a répcelaki Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egyesülettel, innen jött az ötlet, hogy az idén ők alapozzák meg az új év hangulatát a városban. Az eseményhez méltóan vidám hangvételű repertoárral készültek: a többi közt Illés-, Omega- és Charlie-dallamok is felcsendültek áthangszerelt formában. 

 

Németh Balázs, a kőszegi zenekar elnöke érdeklődésünkre úgy fogalmazott: ezúttal a szórakoztatásé a főszerep, ezért könnyed műsorral, közismert számokkal készültek. A 41 fős együttest szép számú közönség fogadta a művelődési házban. Varga Sándor alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: bizakodva néz a jövőbe, reméli, hamarosan minden visszatér a rég kerékvágásba, és az új esztendőben valamennyi közösségépítő, közösség-összetartó programot megtarthatnak. 

 

Hozzátette: az elmúlt időszakban a településen élők jelesre vizsgáztak, amikor egymásra kellett figyelni, egymásnak kellett segíteni. A répcelakiak számíthatnak egymásra. Optimistán vág neki az új évnek Kőszeg Város Fúvószenekara is: a tavaly 155 éves együttes az idén talán méltón megünnepelheti a jubileumot. Ennek jegyében egy zeneszerzői pályázatot már kiírtak, és tavaszra elkészül az új egyenruhájuk is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában