Horváth Roxána tervezi már első kötetét

2022.01.20. 13:00

Országos versíró versenyen nyert különdíjat a körmendi gimnázium végzős diákja

Különdíjat nyert az Országos Vers- és Prózaíró, Fotó és Diaporáma Versenyen Horváth Roxána, a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium végzős tanulója.

VN

Horváth Roxána legtöbbször a szeretetről ír

Fotó: Jambori Tamas

Horváth Roxána tavaly első helyet szerzett az Országos Vers- és Prózaíró, Fotó és Diaporáma Versenyen, az idén a rangos megmérettetés különdíjasa lett Veled minden világ szép című költeményével. Roxána már általános iskolában is írt verseket, ezek általában szabad versek voltak.

 

 A körmendi gimnáziumban jelentkezett a SÉTA programra, és Károlyi Tamás tanár biztatására komolyabban kezdett foglalkozni versírással. Farkas Renáta tanárnő is mindenben segíti a végzős diákot, általában a pályázati lehetőségekről is ő tájékoztatja. 

 

– Legtöbbször a szeretetről írok, mindig azokat az érzéseket foglalom versbe, amelyek a szívem legmélyéről jönnek. Sokszor hónapokig nem írok semmit, máskor hetente többször. Tervben van, hogy kiadatom az első verseskötetemet – mondja az utolsó éves gimnazista. 

 

Roxána gyógypedagógia szakon szeretne diplomát szerezni, majd lovas terapeuta szakon képezné tovább a tudását, merthogy kiskora óta imádja a lovakat. Jelenleg Nádasdon tartja Áfonya nevű lovát, Simon Máténál, aki az edzője is egyben.

 

 – Gyerekekkel, testi fogyatékkal élőkkel szeretnék foglalkozni elsősorban. Szeretek segíteni másoknak, így szerintem a gyógypedagógus hivatás az abszolút hozzám illő munka a későbbiekben – tette hozzá végül Roxána. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában