A bíróságról jelentjük

2022.01.05. 08:30

Öt évre kiutasítottak Magyarországról egy szerb embercsempészt, aki 2,6 év börtönt is kapott

A Sárvári Járásbíróság bíróság elé állítás keretében, vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy szerb állampolgárt.

Szombathelyi Törvényszék

Forrás: VN-archív

A vádlott 2022. január 2-án éjjel 1 óra körül Magyarország déli határszakaszának közelében, Kisszállás térségében, az általa vezetett, magyar forgalmi rendszámú, Daewoo Nubira típusú személygépkocsiba 9 fő, magát a későbbi elfogásuk után szír állampolgárnak valló személyt vett fel, hogy őket az osztrák-magyar határ közelébe szállítsa. Ezt követően a terhelt elindult a gépkocsival az osztrák-magyar határ irányába. 

 

A terhelt által felvett 9 szír állampolgár a szerb-magyar államhatárt korábban, ismeretlen embercsempészek segítségével, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépte át, s Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. 

 

A terhelt ezen magatartásával segítséget nyújtott a szír állampolgároknak ahhoz, hogy az osztrák-magyar államhatárt a későbbiek során tiltott módon átléphessék, azonban őket 2022. január 2-án 10 órakor a 84-es számú főúton, Sárvár közelében a rendőrjárőr közúti ellenőrzés alá vonta, majd a terheltet, valamint a szíreket elfogta és előállította. 

 

A vádlott cselekményét vagyoni haszonszerzés végett követte el, mivel Szerbiában egy ismeretlen személy felé fennálló, 1.500 euró összegű tartozását elengedték volna. 

Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában