2022-ben is folytatódik

2022.01.20. 07:00

Romantika, történelem - További hat vetítést terveznek a vépi filmklubban

2022-ben is folytatódik a vépi filmklub: a művelődési házban áprilisig két-három hetente szerdán 19 órától várják a filmbarátokat. Meskó Krisztiánt a kínálatról kérdeztük.

Tóth Kata

Meskó Krisztián vezeti fel a vetítéseket

Forrás: VN-archív

Fotó: © Szendi Péter

2019 legsikeresebb filmjével, Bong Joon-ho alkotásával, az Élősködőkkel nyitott a klub múlt héten. A folytatásban Philippe Godeau francia–szenegáli filmdrámája, a Yao utazása következik. Ezt a 2013-as lengyel–dán alkotás, az Ida követi. A film 2015-ben Oscart kapott, rendezője Pawel Pawlikowski. Portré a lángoló fiatal lányról – ez a címe annak a francia romantikus-történelmi filmnek, amelyet Céline Sciamma rendezett. 

 

Ezt és Bagota Béla első nagyjátékfilmjét, a Valan – Az angyalok völgye című alkotást is megnézhetik a kultúrházba zarándoklók. Kafarnaum – A remény útja – 2018-ban Cannes-ban három díjat nyert és az újonnan alapított polgárjogi elismerést, a polgárság díját is elnyerte. Rendezője, Nadine Labaki libanoni filmrendező Bejrút és a nagyobb városok nyomornegyedeinek súlyos helyzetét akarta reflektorfénybe állítani. Most Vépen is látható lesz a mozi. 

 

Az amerikai függetlenfilm meghatározó alakja, Noah Baumbach rendező Francis Ha című vígjátéka a New York-i huszonévesek útkeresését, mindennapjait ábrázolja – ez zárja a vetítések sorát. Továbbra is Meskó Krisztián, a filmklub vezetője vezeti fel a vetítéseket és kezdeményez beszélgetést, miután a filmek végén lefut a stáblista. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában