Várják a nevezéseket

2022.01.13. 07:00

Savaria Filmszemle hármas tematikával

Már várják a nevezéseket a május 11–13-a között tartandó 9. Savaria Filmszemlére. Az idei szemle témája az építészet, formatervezés és a kulturális értékek – hangzott el az eseményt bemutató szerdai sajtótájékoztatón.

Polgár Patrícia

Lovass Tibor egyesületi elnök a sajtótájékoztatón

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

 A Savaria Filmakadémia Egyesület az építészet, formatervezés és a kulturális értékek témakörében várja a rövid és egész estés dokumentumfilmeket, kisjátékfilmeket a Kárpát-medence területéről. Nevezni február 28-áig, a www. savariafilmszemle.hu oldalon lehetséges. Lovass Tibor, az egyesület elnöke elmondta: a Savaria Filmszemle mellett szakmai konferenciát és díjátadó gálát is rendeznek; a zsűri által kiválasztott versenyfilmeket pedig idén először a szemle napjaiban a belváros kávézóiban is levetítik, ahol az alkotókkal személyesen is találkozhatnak a vendégek. 

 

A versenyfilmek ingyenes vetítésének, valamint a filmszemlét záró díjátadó gálának az Agora – Savaria Filmszínház ad otthont. A szemle másik helyszíne a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület előadóterme lesz, ahol a konferenciát tartják. 2022-től az egyesület tevékenysége kiterjed filmklubok, filmes szakkörök létrehozására. Online tartalmakat, audiovizuális anyagokat is közzétesznek a filmbarátok és film iránt érdeklődők számára – erről Simon Ádám, az egyesület titkára beszélt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában