Krízisidőszak

2022.01.28. 10:00

Senki ne fagyjon meg az utcán - Folyamatosan dolgoznak a FÉHE munkatársai: takaró, meleg étel, orvos

Folyamatosan, megfeszített tempóban dolgoznak a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. munkatársai azért, hogy senki ne fagyjon meg az utcán. Mindenkinek jár pokróc, meleg étel és orvosi ellátás.

Pungor Dávidtól, az utcai szociális szolgálat dolgozójától Ferenc veszi át a meleg ételt

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

– Az elmúlt napokban különösen hidegek voltak az éjszakák, a krízisidőszak kellős közepén járunk – mondja Németh Klára, a FÉHE ügyvezetője. Nem titkolja, a januári mínuszokban nem egyszerű a munkájuk, de ahogy eddig, ezután is mindent megtesznek azért, hogy ne történjen tragédia. Az éjjeli menedékhely és az átmeneti szállás teljes kapacitással üzemel, ilyenkor általában azok is betérnek, akik a melegebb hónapokban nem. 

 

Továbbá a szervezet négy utcai szolgálatot végző munkatársa két autóval járja a várost, azokban van minden, amire a nagy hidegben szükség lehet: konzerv, pokróc, gyógyszer. A cél azonban az, hogy mindenkit bevigyenek a szállóra, ahol fürdési és pihenési lehetőséget, naponta egyszer meleg ételt és szükség szerint orvosi ellátást is nyújtanak az érintetteknek. Kéri: ha valaki földön fekvő személyt lát, vagy segítségre szoruló – feltehetőleg – hajléktalannal találkozik, tárcsázza a 06 80 2015 105-ös, 0–24 órában ingyenesen hívható zöld számot. Németh Klára felhívta a figyelmet a szociális tűzifa lehetőségére is: annak kiosztásáért szintén a FÉHE felel, de az önkormányzatnál kell igényelni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában