Ítélet született az ügyben

2022.01.13. 17:00

Sínkábeleket lopott a Celldömölk és Ostffyasszonyfa közötti vonalon, veszélyeztette a vonatközlekedést

A Sárvári Járásbíróság 1 rendbeli közlekedés biztonsága elleni bűntett és 1 rendbeli lopás vétsége miatt halmazati büntetésül 60 nap elzárásra ítélt egy büntetett előéletű, jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó férfit. Kötelezte 230.200 forint bűnügyi költség és 138.885 forint kártérítés megfizetésére - tájékoztat a Szombathelyi Törvényszék.

vaol.hu

Forrás: Pixabay.com

A tényállás szerint a vádlott 2020. április 22-én, 19 óra körül a Celldömölk, Kinizsi Pál utcában kiépített közút és vasútvonal szintbeli kereszteződése térségében, a Celldömölk és Ostffyasszonyfa közötti fővonalon 1 db 1,2 méter hosszú, míg az olajtározóhoz vezető mellékvonalon 12 db 1,2 méter hosszú, a vonatok mozgását érzékelő, szigetelt vörösréz sínkábelt tulajdonított el jogtalanul, összesen 7.203 forint értékben úgy, hogy a váltók szigeteltsín kábeleit egy csípőfogó segítségével elvágta, amelynek következtében a váltók működésképtelenné váltak és a biztosító berendezés foglaltnak minősítette őket. A vádlott a cselekményével veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát. A vádlott a szigeteltsín kábelek elvágásával és eltulajdonításával a MÁV Zrt. sértettnek 7.203 forint lopási kárt okozott, amely a lefoglalással megtérült és 138.885 forint meg nem térült rongálási kárt okozott.

 

Az ítéletet az ügyész és a védő tudomásul vette, míg a vádlott a hirdetményi kézbesítéstől számított nyolc napon belül élhet fellebbezéssel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában