Gyász

2022.01.13. 09:46

Szörnyű tragédia: vonat elé sétált egy magyar apa a lányával Ausztriában

Egy 38 éves magyar férfi a kislányával (6) rohant Sollenauban egy railjet elé kedden késő este – mindketten meghaltak. Az anyáról most egy válságstáb gondoskodik. A rendőrség gyilkosságot és öngyilkosságot feltételez.

magyarok.orf.at

Forrás: orf.at

Szörnyű tragédia rázta meg Alsó-Ausztria déli részét. A Südbahn vonalán Sollenauban (Bécsújhely/Wr. Neustadt-Land kerület) egy Railjet kedden este két embert ütött el a síneken, mindketten azonnal meghaltak. A rendőrök első helyszíni vizsgálatai után kiderült, hogy egy 38 éves férfi és 6 éves kislánya állítólag egy Bécs irányába közlekedő vonat elé sétáltak. Gyilkosság és öngyilkosság gyanúja merült fel, a rendőrök még vizsgálja a bűncselekmény körülményeit - írja a magyarok.orf.at

 

A tragédia után azonnal nagy létszámú tűzoltó- és rendőri kontingens indult a helyszínre. Keresőkutyák, hőkamerák és egy helikopter segítségével pásztázták át a környéket, és kerestek egy feltételezett harmadik személyt. „Utólag kiderült, hogy csak a férfi és a lánya volt“ – mondta egy rendőrségi szóvivő, amikor megkérdezték. A rendőrség nem kívánta kommentálni az esetleges búcsúlevelet.

 

Mint arról a heute.at beszámoltunk, egy 38 éves magyar származású férfi és hatéves kislánya (akik Neunkirchen körzetében éltek) kedd este Sollenauban (Wiener Neustadt-Land körzetében) beleszaladt egy vonatba. A férfi és a gyermek számára minden segítség túl későn érkezett. A teljesen sokkos állapotban lévő anyát egy krízisintervenciós csoportnak kellett ellátnia.

 

Több az öngyilkosság

 

Az utóbbi időben állítólag megnőtt az öngyilkossági kísérletek száma Alsó-Ausztriában. Csak a fiatalok körében az öngyilkossági kísérletek megduplázódásáról beszéltek. Bécsben és Alsó-Ausztriában a veszélyeztetett fiatalok számára fenntartott akut férőhelyek szűkössé váltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában