Bűncselekmény

2022.01.06. 16:00

Többször megerőszakolta az öccsét, és az anyját is bántotta egy Fejér megyei férfi

Minősített zsarolás, többszörösen minősülő szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki 2020 elejétől édesanyját és kistestvérét is halálosan megfenyegette és bántotta azért, hogy kábítószerre pénzt szerezzen tőlük.

origo.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A vádirat szerint a férfi már 13 éves kora óta kábítószerhasználó. Emellett időnként alkoholizál és  nyugtatókat is szed. A férfi a kábítószertől, alkoholtól és gyógyszerektől befolyásolt állapotban, vagy amiatt, mert ezek hiányoztak neki, erőszakosan viselkedett az öccsével és az anyjával. 2020-tól 2021. április 25-ig rendszeresen, heti kétszer-háromszor követelt pénzt az anyjától, majd az így kapott ötezer-tízezer körüli összegeket kábítószerre költötte - írja az Origo.

 

 

AMENNYIBEN AZ ANYJA MEGTAGADTA A KÉRÉSÉT, AGRESSZÍVVÁ VÁLT, KIABÁLT, FENYEGETŐZÖTT, BERENDEZÉSI TÁRGYAKAT TÖRT ÖSSZE A LAKÁSBAN.

 

 

EGYSZER EGY 10 CENTIMÉTER PENGEHOSSZÚSÁGÚ KÉSSEL HADONÁSZOTT AZ ANYJA FELÉ AZT KIABÁLVA, HOGY VALAKIT LE FOG SZÚRNI.

 

 

A testvérét azzal fenyegette, hogy megveri, elvágja a torkát, amennyiben az anyja vásárlás céljából neki adott bankkártyáról háromezer-tízezer forint közötti összegeket nem vesz fel és nem ad át a férfinek. A kisfiú félt az idősebb és erősebb testalkatú bátyjától, ezért engedelmeskedett neki.

 

 

TÖBBSZÖR MEG IS ERŐSZAKOLTA A GYEREKET.

 

 

Azzal vette rá az öccsét, hogy bántani fogja, ha nem teheti meg vele, akkor pedig megöli, ha elmondja a rendőröknek, mit tett. 

 

 

AZ ÜGYÉSZEK A FÉRFIVEL SZEMBEN FEGYHÁZBÜNTETÉST, KÖZÜGYEKTŐL ELTILTÁST ÉS A FÉRFI A LETARTÓZTATÁSÁNAK FENNTARTÁSÁT INDÍTVÁNYOZTÁK. 

 

 

Emellett azt is szeretnék elérni, hogy végleges hatállyal tiltsák el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában