Helyi közélet

2022.01.22. 08:32

Új tüdő segíthet majd az olimpiai bajnok Csollány Szilveszteren

A műtétet Budapesten vagy Bécsben végezhetik el.

kisalfold.hu

Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Egy egész ország aggódik Csollány Szilveszter 51 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászért. A soproni születésű, a pályafutását a Rába ETO-ban kezdő sportoló tavaly decemberben kapta el a koronavírust. Egyre rosszabbul érezte magát, ezért december 3-án előbb a soproni kórházban ápolták, ám mivel az állapota súlyosbodott, a budapesti Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe került, ahol azóta is mélyaltatásban egy lélegeztetőgépen tartják és kezelik. Immár több mint 50 napja fekszik az intézet intenzív osztályán - írja a kisalfold.hu.

 

Arra vonatkozóan ellentétes információk láttak napvilágot a sajtóban, hogy Csollány Szilveszter vett-e fel oltást a koronavírus ellen.

 

A napokban úgy tűnik, kedvezőbb fordulat állhat be Csollány Szilveszter egészségi állapotában. A Kisalföld forrásai úgy tudják, a Csollányt kezelő orvosok a bajanok családjának beleegyezésével a bajnok számára gyógyulást és életet jelentő tüdő transzplantáció mellett dönthetnek, amit Budapesten vagy Bécsben végezhetnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában