Migráció

2022.01.17. 16:12

Migránsokat fogtak Szombathely határában - fotók

A 87-es számú főúton intézkedtek az ukrán férfival szemben a rendőrök Szombathely külterületén.

police.hu

Forrás: Wolf Ferenc

Hétfőn délután egy lengyel rendszámú Mazda személyautó haladt a 87-es főút Szombathelyt elkerülő szakaszán, amikor a rendőrök a Kőszeg felé vezető úttól nem messze megállították a járművet. Az autóban több embert találtak, akik nem tudták igazolni a jogszerű magyarországi tartózkodásukat. A rendőrök a helyszínről kisbusszal szállították el az embereket, egy időre teljesen le kellett zárni az érintett útszakaszt, emiatt hatalmas torlódás alakult ki a környéken.

Forrás: HI
Forrás: HI

 

Forrás: HI

Előzmény:

 

A rendőrök 2022. január 17-én, a délutáni órákban, a 87-es számú főúton, Szombathely térségében állítottak meg egy lengyel forgalmi rendszámú gépjárművet, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett. A gépkocsiban hét, magát szír állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - közölte a police.hu.

Az ukrán férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.  

Az intézkedés ideje alatt teljes útlezárásra kell számítani a 87-es számú főútnak a 11-es Huszár út és a Söptei út közötti szakaszán.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában