Az újrakezdés estje

2022.01.10. 07:00

Újévi koncert nagy érdeklődéssel a Sárvár Arénában

A város fúvószenekara 48. alkalommal adott újévi hangversenyt, ezúttal már másodszor a Sárvár Arénában. A világjárvány miatt egy év kimaradt az évindító koncertek sorából. A hagyományos új esztendei eseményre most ismét zsúfolásig megtelt a csarnok. Csaknem ezren ünnepeltek együtt.

Pajor András

A zenekar 48. újévi koncertjét adta, vezényelt Szélesi Attila

Forrás: Pajor András

Fotó: © Cseh Gábor

– Újra együtt lehetünk ünnepelni a zenekar évfordulóját és a beköszöntött új évet. Ám hogy ma újra közösségben vagyunk, jelentse mindanynyiunknak az újrakezdést is – mondta el Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a koncert-fúvószenekart és a sárváriakat köszöntve. A korábbi korlátozások miatt ez a rendezvény nyújtott alkalmat arra, hogy megemlékezzenek a zenekar életét meghatározó két fontos dátumról. Az 1910-ben megalakított fúvószenekarnak 2020-ban volt a 110. születésnapja. 1971- ben a zeneiskola növendékeire alapozva Pernecker János igazgató újjászervezte a város zenekarát. 

 

1989-ben elindult a fúvószenei várfesztivál, majd a nemzetközi fúvószenekari versenyek. 2005-ben Szélesi Attila vette át a zenekar irányítását, immár Sárvári Koncert-fúvószenekar néven fejlődött tovább az együttes a világ- és hazai szinten is elvárt szimfonikus hangzásvilág megteremtésében. A jeles kettős évfordulón dísz oklevelet adott át a zenekarnak Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, és többek közt köszöntötték még sárvári kollégáikat a csepregi és a szombathelyi fúvósok is. Szélesi Attila művészeti vezető pedig átvette a Per necker családtól elődje karnagyi gyűrűjét.

 

 Emléktárgyat kapott a zenekar három tagja, akik ötven éve zenélnek együtt a csapattal, és szokás szerint bemutatták a fiatal zenekari tagokat is, akik először léptek színpadra az újévi műsoron. Az ünnepi koncert végén Kondora István polgármester azzal adta át a jubiláló együttesnek a Sárvár Városért Érdemérmet, hogy azt az ország egyik legjobb amatőr fúvószenekara kapja, amelynek egyik meghatározója immár fél évszázadon át az erős közössége. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában