Misszió

2022.02.25. 20:35

A béke üzenetével indult útnak Velemből Moszkvába, az egykori katona, Kónya Péter, Szombathelynél azonban fel kellett adnia

A béke üzenetével a szívemben elindulok Moszkva felé, Putyinhoz – írja az a magyar katona, aki gyalog vágott neki pénteken délután az útnak. Szombathelyig jujtott.

vaol.hu

Becsületemre legyen mondva: megpróbáltam. A sötétben beleléptem egy kátyúba, Szombathelyig bírta a bokám, ott már olyan fájdalmaim voltak, hogy fel kellett adnom. Sajnálom. Talán lesz valaki, valakik akik eljuttatják Putyinnak a Béke üzenetét. Köszönöm mindenkinek, aki biztatott, támogatott! Erőt ad, hogy sok jó ember van a környezetemben - olvasható a közösségi oldalra feltöltött bejegyzésében.

 

Előzmény:

 

Európa békét akar -írja facebook bejegyzésében az egykori katona, Kónya Péter. 

 

A posztja így folytatódik: van szovjet, ukrán és magyar diplomám. Szolgáltam becsülettel az eskümhöz hűen 25 évig katona tisztként a hazámat, a Varsói Szerződés, a független Magyar Honvédség, és a NATO katonájaként. Mindig politikusok döntötték ül hogy a fegyverem merre fordítsam. Majd lett belőlem politikus, mert azt hittem változtatni tudok a világon. Nem sikerült. Csalódásomban egy pici faluba költöztem az osztrák határ mentén, ahol megnyugvást kerestem és találtam. Viszont újra kitört egy háború Európában. A katona tudja ez mit jelent. A katonák békét akarnak! 

 

Most nem fegyverrel a kezemben, hanem a BÉKE üzenetével a szívemben elindulok gyalog Moszkva felé Putyinhoz, aki egykoron a bajtársam volt. Nem lesz nálam se fegyver, se pénz, se igazolvány, se telefon (lefotóztam, mi lesz rajtam, velem). Hiszek még abban, hogy nem a politikusok, gazdasági oligarchák kell, hogy döntsenek a Mi Életünkről! Csatlakozzatok hozzám magyarok, Európa polgárai! Legyen ez egy olyan békemenet, ahol mi emberek mutatunk példát emberségből, mert nem akarunk több halott gyermekek, síró nőt, megtört férfit látni! 

 

Az útvonalam Velem-Szombathely- Budapest - Miskolc -Záhony-Lviv- Kijev - Moszkva) Megyek, amíg bírok, csak remélni tudom, hogy lesz majd, aki átveszi a stafétát. Nincsenek pártpolitikai céljaim, ambícióim! Nem érdekelnek a magyarországi választások, csak egy ember vagyok, aki elindul, mert nem akarom tétlenül nézni, azt ami körülöttem zajlik. Ahogy írtam nem lesz nálam semmilyen kommunikációs eszköz sem, aki akar úgyis megtalál, aki akar segít majd az utamon. Ha egyedül maradok, az is egy üzenet. Ugyanakkor van egy üzenetem mindazoknak, akik egykoron ígéretet tettek nekem: ,,Péter, csak szólj és mi jövünk!" Itt az Idő! Európa békéjéért, gyermekeink jövőjéért, csatlakozzatok! 17 órakor indultam Velemből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában