Interaktív foglalkozás

2022.02.22. 07:00

A család, ahol otthon vagy - Evangélikus ifjúsági program a házasság hetén Szombathelyen

Az Evangélikus Egyházközség volt a házigazdája és szervezője a Házasság hete rendezvénysorozat hagyományos ifjúsági programjának. Az interaktív foglalkozásra 13-20 éves fiatalokat vártak.

GYP

Torma-Hasza Mónika vezeti a foglalkozást

Fotó: Unger Tamás

A mindenki számára nyitott programra 22, zömében 18-20 éves fiatal gyűlt össze. Érkeztek Sopronból, Kőszegről, Zalaegerszegről, Káldról és több Szombathely környéki településről. – Az idei ifjúsági program mottója: „A család, ahol otthon vagy.” Azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok tudják megfogalmazni azokat az értékeket, amelyek számukra fontosak egy ideális, harmonikus családban. A játékos, élményszerű foglalkozásokkal elő tudjuk hívni belőlük mindazt, amit magukkal hoztak – és a csoportos munka eredményeként lesz, amit magukkal tudnak innen vinni – mondta el Torma-Hasza Mónika, aki Steindl-Papp Judit segítségével vezette a foglalkozást. 

 


A szervezők nagy gondot fordítottak arra, hogy a sokféle helyről érkezett fiatalok kellően feloldódjanak, megismerkedjenek, hogy képesek legyenek megnyílni, együttműködni. Először mindenki csak szemmel üdvözölte a többieket, aztán bokával, majd vállal kellett érinteni a másikat, csak ezután jött a szóbeli bemutatkozás. Aztán véletlenszerűen kiosztott tulajdonságokhoz kerestek aláírókat. Kiderült például, hogy ki járt már más földrészen, 2500 méter felett, ki kapott már intőt életében, kinek mekkora a lábmérete és hány tesója van. 

 


Az első komolyabb feladat két apróhirdetés megírása és bemutatása volt. A Családot keresek! hirdetések szerint a megértő, támogató, békés, szigorú, de következetes, türelmes, nyitott, szeretetteljes, őszinte, megbízható, életteli család a fiatalok ideálja. A Családtagnak jelentkezem hirdetésekben saját magukról kellett írniuk: „Tudok főzni, imádom a gyerekeket, vidám és pozitív ember vagyok, kutyás családok előnyben, szeretem a természetet, néha órákra eltűnök, mert Bibliát olvasok.” A humoros, figyelmes, segítőkész, felelősségteljes, hűséges, csapatjátékos hívószavak is gyakran feltűntek a hirdetések szövegében. 

 


A foglalkozás leghangsúlyosabb feladatát véletlenszerűen összeállított csoportokban kellett megoldaniuk a résztvevőknek. Egy jelképes házat építettek közösen olyan építőkövekből, amelyekre azokat a tulajdonságokat írták fel, amelyek szerintük a legfontosabbak ahhoz, hogy egy család – egy otthon – ideálisan működhessen. GYP 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában