Kóstolás

2022.02.25. 09:00

A kocsonyától a disznótoros káposztáig - Folytatódott a szombathelyi piac Ízes csütörtök sorozata

Folytatódott a vásárcsarnok Ízes csütörtök sorozata. A helyi termékek és helyi termelők népszerűsítését szolgáló eseményen finom, hagyományos étkeket lehetett kóstolni, előadások hangzottak el és autóbuszszal három környékbeli gazdaságot is meglátogathattak az érdeklődők.

Gyöngyössy Péter

Képünk hátterében Lancsák Károly főz, elöl Németh Marci kóstol

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Csütörtökön reggel kocsonyaversennyel indult a nap: hatféle kocsonyát lehetett kóstolni. Varga-Horváth Szilvia, a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. munkatársa elmondta: több mint nyolcvanan szavaztak a legjobb kocsonyára. Délelőtt Tóth Péter és Andor Eszter tartott előadást az egészséges életmódról és táplálkozásról. Sokan beneveztek az autóbuszos gazdaságlátogatásokra is. 

Kisfaludi Amira mézet kóstol a piacon

Forrás: © Szendi Péter / Szendi Péter

Egy szombathelyi csíragazdaságot, egy állattenyésztéssel, hús- és tejfeldolgozással foglalkozó jáki gazdaságot és egy vaskeresztesi pincészetet lehetett meglátogatni. Délután a termelői piacok szervezőinek szólt dr. Szamosfalviné dr. Papp Katalin előadása. Közben a termelői piacon a Nemescsói Tézsula Hagyományőrző Egyesület helyben főtt disznótoros káposztát kínált, egy őrségi termelő tökmagolajos krumplisalátát hozott. De volt homoktövisvelő, rétes, rézüstben főtt szilvalekvár is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában