Magyar falu program

2022.02.14. 11:00

Álom vált valóra: átadták az újjáépült faluházat Sorkikápolnán

A Kulturális műsor kíséretében átadták szombaton az újjáépült és kibővült faluházat Sorkikápolnán.

VN

Lebontották a régit, a helyén új létesült

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Mező Gábor polgármester elmondta, hogy harmincéves álom vált most valósággá. Közösségi életük színtere már nem tudta a kornak megfelelő igényeket kielégíteni, felújításra szorult. Tervezéskor kiderült: nem éri meg az épületet felújítani, célszerűbb és költséghatékonyabb, ha lerombolják és újjáépítik. Erre adtak be pályázatot a Magyar falu programban, és nyertek rá ötvenmillió forintot. 

 

A polgármester köszönetet mondott a támogatásért a magyar kormánynak és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek, aki köszöntőjében azt emelte ki, hogy az elmúlt években a falvak jelentős részben ledolgozták a várossal szembeni hátrányukat. Jelent ez infrastruktúrát, szolgáltatásokhoz való hozzáférést, emellett megerősítették előnyüket, amely a közösségben rejlik. 

 

A rendezvényen beszédet mondott Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet vasi igazgatója, Novák Edina, az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont kommunikációs igazgatója, Varga Albin, a gencsapáti művelődési ház igazgatója, Hrabovszky-Orth Katinka, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke és Nagy Gábor, a Soltis Lajos Színház igazgatója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában