Megelevenedik a múlt

2022.02.03. 15:00

Bemutatnak féltve őrzött kincseket Kenyeriben

A múlt emlékei címmel helyi kincsekből nyílt kiállítás a településen a kultúra napjához kapcsolódóan.

Civil/Pörneczi Tamás

Őriné Bognár Ildikó a kiállítási tárgyak között

Forrás: VN/PT

Őriné Bognár Ildikó közművelődési munkatárs január elején felhívást tett közzé a település közösségi oldalán: a faluban lévő házak padlásain porosodó, szekrényekben meglapuló kulturális értékeket (régi hangszereket, okleveleket, könyveket, viseleteket, hímzéseket, horgolásokat, népi mesterségek tárgyait) kereste.

 

– Az első felhívásra nem nagyon jött válasz, aztán valami történt. Sorra érkeztek az üzenetek és megkeresések a faluban élőktől, hogy szívesen odaadnák féltve őrzött tárgyaikat, és megtelt a művelődési ház kisterme helyi kincsekkel – idézte fel a szervezés kezdetét Őriné Bognár Ildikó. 

 

– Huszonhárom család ajánlotta fel az itt látható tárgyakat. Szinte minden kiállított darabnak van története, az utolsó kenyeri kisbíró dobjától, a 11. huszárezred egyik rábakecskédi tagjának kardján át egy 1927- es ipari kiállításon nyertes faragott képkeretig. A tárgyak tulajdonosai által elmondott történeteket szívesen megosztom mindazokkal, akik eljönnek és megnézik a kiállítást – tette hozzá

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában