Gasztronómia

2022.02.27. 07:00

Disznótoros és fánkverseny Jákon - Disznóságok és fánkok versenyeztek - galéria

Gyöngyözött a húsleves, sercegett a zsír a kolbász alatt, szállt a füst a kondérból – hagyományos disznőölést tartottak szombaton a településen, a főzőcsapatoknak kötelező menüsort kellett elkészíteniük.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Második alkalommal szervezett disznótoros fesztivált Ják, Tóth Ernő polgármester szerint az elmúlt hónapok bezártsága után különösen értékesek és fontosak az ilyen közösségi programok. Szólt arról is, egyúttal hagyományt is őrizték: az érdeklődők megismerkedhettek a hagyományos pörzsölési technikákkal, majd olyan klasszikusok kerültek étlapra, mint a húsleves, a véreshurka és a sülthús. 

 

 

A főzőversenyre hat csapat nevezett, a fűszereket maguk válogatták. Kecskés Andrea, aki a jákiak csapatát erősítette, elárulta: a legfontosabb hozzávó mégis maguk voltak: szívüket-lelküket beletették az étkekbe. Délután fánkversenyt is tartottak: a zsűriasztalon a klasszikus kelttészta glutén- és laktózmentes változatával, illetve túrós verziójával is találkoztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában