Régi városi strand

2022.02.16. 13:27

Fásított parkoló a kórházzal szemben: Hende Csaba egyeztetésre hívta Nemény Andrást

Vas Népe

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

"Arra kérem Polgármester Urat, szíveskedjék kidolgozni javaslatát a jogi garanciákkal együtt, és azt vitassuk meg. Bárhol, bármikor rendelkezésére állok, szívesen látom ismét akár szombathelyi otthonomban" - így üzent Nemény Andrásnak legutóbbi Facebook-posztjában Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.  

 

"Ki fog derülni, ki az, aki a kifogásokat és ki az, aki a megoldást keresi" - írta szerda reggel Nemény András közösségi oldalán, ahol a kórházi szakszervezet előző napi bejegyzését is megosztotta. Abból megtudtuk, hogy kedden folytatódtak a tárgyalások a régi városi strand ügyében. Az egyeztetések most ott tartanak, hogy a beruházó cég, a Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt. szeretné bérbe adni a területet a kórháznak. A városvezetés elképzelése szerint ennek finanszírozására az önkormányzat minden évben a költségvetésében nyújtana fedezetet. (Ismeretes, a területet nemrég értékesítette a baloldali vezetésű önkormányzat nettó 81,7 millió forintért.)

 

A régi strand helyén parkolót alakíthatnának ki a betegek, hozzátartozóik és a kórházi dolgozók számára - ezért indult az aláírásgyűjtés is. A parkolót szeretnék központi forrásból megépíttetni, majd annak üzemeltetését vállalná a város, ami a kórházi dolgozók számára egy bizonyos számú parkolóhelyet külön adna.

 

"2022. február 6-án felajánlottam, hogy megszerzem a kormánytól a parkolók építéséhez szükséges pénzt, úgy, hogy azok még az idén megépülhessenek - erről már Hende Csaba írt szerda reggeli posztjában. Majd úgy folytatta: "Polgármester Úr nem reagált erre a felajánlásomra sem, és 'természetesen' nem hívott meg az ügyben folytatott egyeztetésekre sem."

 

Szombathely országgyűlési képviselője emlékeztetett arra is: "2021. november 3-án nyilvánosan kértem Széll Kálmán professzor úrral együtt, hogy ne kótyavetyéljék el Szombathely egyik legértékesebb ingatlanát, hanem építsünk oda árnyas parkolókat a kórházi dolgozók számára. A polgármester és többsége a Fidesz képviselőinek határozott tiltakozása ellenére mégis meghozta a lehető legrosszabb döntést. A petíciót aláíró több mint 1500 ember és a közvélemény felháborodása lázas egyeztetésekre sarkallta Polgármester Urat, hogy az általa elkövetett szarvashiba és az ezzel okozott hatalmas kár elhárítójának szerepében is felléphessen" - fogalmazott Hende Csaba.

 

Az országgyűlés alelnöke ezúttal is leszögezte: Habár a városvezetés az eladással súlyos hibát követett el, a kórház, a mentők, az ott élők és a szombathelyiek érdekében változatlanul kész vagyok segíteni, és a szükséges állami forrásokat meg fogom szerezni - írta Hende Csaba bejegyzésében, aki egyúttal egyeztetésre hívta Szombathely polgármesterét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában