Mennyiért adja majd bérbe?

2022.02.21. 13:26

Fideszes képviselő a régi városi strand értékesítéséről: "elcukrozták a stratégiailag fontos területet" - videóval

"Egész egyszerűen a baráti vállalkozónak elcukrozták a stratégiailag fontos területet" - így értékelte a baloldali városvezetés és frakció döntését a régi városi strand értékesítése kapcsán Horváth Gábor Facebook-posztjában. A fideszes önkormányzati képviselő megosztotta az októberi közgyűlési felszólalásáról készült videó felvételt, azt egy nap alatt több mint hatszázan nézték meg.

Vas Népe

Forrás: VN-archív

Fotó: © Unger Tamás

Ha Nemény András polgármester az ingatlancsomag értékesítése előtt egyeztetett volna a kórház és a mentőszervezet vezetőivel és társadalmi vitára bocsátotta volna a beruházással kapcsolatban felmerült problémákat, akkor február hónapban nem kellett volna szaladnia az események után - erről is írt bejegyzésében Horváth Gábor. A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy az októberi közgyűlés elé kerülő jegyzői tájékoztatóból lehetett látni, hogy a vártnál - 6,5 milliárd forint - jóval több iparűzésiadó-bevételre számíthat az önkormányzat. Október 14-ig 7,9 milliárd forint érkezett be a város kasszájába.  

 

"Lehetett látni, hogy nincs akkora baj a költségvetésben, ahogy beállították" - fogalmazott a politikus, aki az eladást úgy értékelte: "Egész egyszerűen a baráti vállalkozónak elcukrozták a stratégiailag fontos területet."

 

A fideszes önkormányzati képviselő azt a kérdést is feszegeti, vajon mennyiért fogja a terület új tulajdonosa, a Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt. bérbe adni ezt a zöldterületet a kórháznak. A bérleti díj megállapítására igazságügyi szakértőt kell az önkormányzatnak felkérnie - erről is írt Horváth Gábor.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában