Győz a közérdek

2022.02.14. 19:26

Ha minden jól megy, megépülhet a parkoló a városi strand helyén

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Frissítés:

 

A kórházi szakszervezet is beszámolt közösségi oldalán a fejleményekről. 

 

- A megbeszélés kifejezetten konstruktív volt és barátságos légkörű, a következő eredménnyel zárult: Bereczki Úr - aki tulajdonba került- nem kíván lemondani a terület felett szerzet jogáról, viszont kinyilvánítja, hogy leállítja az épületek kivitelezésének előkészítését, s a Sugár út - István Lajos körút találkozásánál létesítendő körforgalomhoz igazodva kész megfontolni a területen parkolók építésének lehetőségét. E célból a város vezetése lefolytatja a szükséges egyeztetéseket, hogy március végéig megszülethessenek akár a közgyűlési döntések is - írják a bejegyzésben.

 

Bíznak abban, hogy pártállástól függetlenül mindenki támogatja ennek a közügynek a méltó megoldását. 

 

Korábban írtuk:

 

Sokáig nem reagált a városvezetés Hende Csaba országgyűlési képviselő ajánlatára, most azonban úgy tűnik igénybe vennék a segítséget ahhoz, hogy parkoló épülhessen a régi városi strand helyén. Nemény András, Szombathely polgármestere ugyanis hivatalos közösségi oldalán arról számolt be, hogy nagyot léptek előre a tárgyalások a városi strand ügyében. 

 

- Nagyot léptünk előre ma a kórház környéki parkolás és közlekedés kérdésében. Köszönet illeti a kórházi szakszervezet vezetőit Dr. Takáts Lajos elnököt és Dr. Kiss Béla alelnököt valamint a Mentőszolgálat részéről Dr. Rosta Máté igazgató urat és Dr. Köcse Tamás vezető mentőtisztet. Köszönet továbbá Bereczki Lászlónak a terület tulajdonosának - kezdte a bejegyzést.

 

A következőkre jutottak:

 

  • A beruházó eláll a korábbi terveitől (lakások és üzletek építése) amennyiben sikerül március végéig megállapodást kötni a kórház és a város bevonásával a területen parkolók építéséről.
  • Az önkormányzat a márciusi közgyűlésre a kórházzal és a tulajdonossal egyeztetve kidolgozza a megfelelő konstrukciót.
  • Az önkormányzat vállalja, hogy elkészíti a terveit a Markusovszky utca, Horváth Boldizsár körút, Sugár út, Dr. István Lajos körút kereszteződésében megépítendő körforgalomnak.
  • Az országgyűlési képviselőjelöltek által felajánlott kormányzati támogatást a parkolók kialakítására és a lehető legtöbb zöldfelület megtartására fordítjuk.

 

A tárgyalások holnap Prof. Dr. Nagy Lajos a kórház főigazgatójának részvételével folytadódnak - áll a bejegyzésben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában