Nem volt kivilágítva az autó

2022.02.23. 15:55

Halálos baleset a magyar határ közelében – Lovasutánfutónak ütközött egy kisteherautó - fotók

A halálos közlekedési baleset kedden este történt az A4-es autópályán Pándorfalu (Parndorf) térségében.

vaol.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint az A4-es autópályán Bécstől Magyarország felé egy 58 éves német sofőr mellett 62 és 60 éves román házaspár utazott. Autójuk után pedig egy lovas utánfutót húztak, amelyben három állatot szállítottak. 

 

Mivel az utánfutó lámpái nem világítottak, így Pándorfalu térségében félreálltak a leálló sávba. Az utas kiszállt, hogy ellenőrizze az elektromos csatlakozást.

 

 

 

A sötét járművet nem vette észre egy arra közlekedő kisteherautó vezetője. A 24 éves román állampolgárságú sofőr emiatt az utánfutó hátuljának ütközött.

 

- Nem láttam a kivilágítatlan járművet és a lovas utánfutót. Az ütközés miatt a személyautó oldalára borult - idézte a kisteherautó vezetőjének szavait a meinbezirk.at.

 

Az ütközés következtében a 62 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét veszítette. A baleset többi érintettje könnyebb sérüléseket szenvedett. 

 

A lovakat, amelyeknek ugyancsak nem lett bajuk egy tűzoltó istállójában helyezték el.

 

SA baleset helyszínére a pándorfalui, valamint a nezsideri (neusiedl am See) tíz tűzoltója mellett a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult ki. A műszaki mentés miatt az autópályát fél órára teljesen le kellett zárni, a helyszínelés több mint három órán át tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában