A felújítására már nyertek

2022.02.03. 07:00

Hatmillió forinttal támogatják a parasztház tájházzá alakítását Kemenesmihályfán

A Magyar falu program Falusi Civil Alap pályázatán nyert mintegy 6 millió forint támogatást a Kemenesmihályfai Hagyományőrző Egyesület a leendő tájház felújítására.

Vas Népe

Kiss Ida, a Kemenesmihályfai Hagyományőrző Egyesület elnöke Ágh Péter országgyűlési képviselővel a leendő tájház előtt

Forrás: Ohr Tibor

Az önkormányzat tulajdonában van a régi építésű parasztház, amelynek felújítására sikerrel pályázott az egyesület. Kiállítást rendeznek be az épületben, és pályáznak a hátsó pajtarész rendbetételére is. Tavaszköszöntők, Márton-napi ünnepségek, hagyományőrző programok helyszíne lehet, tudtuk meg Smidéliuszné Kurányi Beáta alpolgármestertől. 

 

– A kormány által elindított Magyar falu program eddig soha nem látott segítséget ad a falvaknak, hogy meg tudják valósítani fejlesztéseiket, másrészt a helyi civil szervezeteknek is lehetőséget ad értékmegőrző munkájuk támogatására. Így van ez Kemenesmihályfán is, ahol a helyiek nagyon büszkék az otthonukra, ezért vágtak bele a tájház kialakításába is. A Falusi Civil Alap elindulása óta az elmúlt két évben Észak-Vas megyébe 287 milliós forrás érkezett 81 nyertes pályázó közösségnek – fogalmazott Ágh Péter országgyűlési képviselő a fejlesztés kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában