Gyakorolják az anyanyelvet

2022.02.17. 18:18

Hétvégi magyar óvoda és iskola Karintiában

Hétvégi magyar óvodát és iskolát indított Klagenfurtban az Egyesület a Magyar Kultúráért Karintiában. A kétórás foglalkozások által a gyerkekek megszeressék és gyakorolhassák anyanyelvüket. A második félévi foglalkozások első időpontja február 26-án lesz.

magyarok.orf.at

Forrás: magyarok.orf.at

A kéthetente szombaton megrendezésre kerülő hétvégi foglalkozásokon szakképzett pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel. Az óvodába 3-6, az iskolába 6-10 éves korú gyermekek jelentkezését várják. Az óvodában népi játékok, mondókák, versek tanulása, hagyományőrzés szerepel a programban. Az iskola célja, hogy a gyerekek felfedezzék az anyanyelvüket, de az olvasás és írás gyakorlása is kiemelt szerepet kap - írja a magyarok.orf.at.

 

Kovács Orsolya az Egyesület a Magyar Kultúráért Karintiában alapító tagja rádiónknak adott interjújában elmondta, „Azt gondoljuk, hogy elég sok magyar család él Karintiában és eddig nem volt módjuk a családoknak a gyerekeiket magyar foglalkozásra küldeni. Sajnos nincsenek meg ennek a hivatalos feltételei. Így az egyesület próbálja meg ezt a hiányt pótolni ezekkel a foglalkozásokkal.“ A karintiai magyar kultúregyesület legközelebbi nyilvános rendezvénye a farsangi mulatság lesz, melynek időpontját az egyesület Facebook oldalán és honlapján teszik közzé a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában