Mulatság

2022.02.06. 11:20

Hosszú kihagyás után megélénkült a közösségi élet Katafán: ezúttal farsangot tartottak - fotók

A közel négyszáz lakost számláló kistelepülésen hosszú kihagyás után megélénkült a közösségi élet. A volt iskolaépületben farsangi mulatságot szerveztek, ahol a nádasdi Sáfár János húzta a talpalávalót.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Legutóbb decemberben jártunk Katafán, akkor disznót vágott a falu. A közös munkával és disznótorral közösség is épült, amely egyre aktívabb. Évekig nem igazán volt rendezvénye a településnek, pedig igény lett volna rá, hiszen vannak fiatalok és kisgyermekes családok is.  Szilveszterkor kocsonyát főztek és óévbúcsúztató programot tartottak, ennek egyik motorja volt Horváthné Pénzes Henrietta, aki közművelődési szakemberként dolgozik Katafán és a közeli Hegyháthodász településen.

 

 Heni a mostani farsangi mulatság szervezéséből is aktívan kivette a részét. Nem jött üres kézzel, ez nála alap, nagyon sok mindent hozott batyujában a szombati esti programra. Tíz kiló húsból sütött fasírtot, és néhány tálca fánkkal és saját lekvárokkal is hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

 

Lakics János polgármester minden kezdeményezésnek örül és mindent támogat, ami a falu közösségét szolgálja. Azt mondja, kezd összejönni egy jó kis társaság, így terveik vannak a továbbiakra is. Márciusban - ha a szabályok engedik és nem lesznek korlátozások - nőnapot tartanak, majd gyereknapra készülnek, emellett nyáron is szeretnénk egy nagyobb programot tető alá hozni. Folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket, mert enélkül nehéz bármit csinálni. 

 

A farsangi mulatságot délután öttől hirdették meg, először gyermekes családok érkeztek, este nyolcra pedig már több mint félszázan gyűltek össze  régi iskolaépületben, idősebbek és fiatalok vegyesen. Volt jelmezes felvonulás, a legkreatívabb maskarákat aprósággal jutalmazták. Egy szülinapost is köszöntöttek Pénzes Szandra személyében. 

 

A szintetizátor mögött Sáfár János teljesített szolgálatot hajnali négy óráig, merthogy addig mulattak a katafaiak az idei farsangon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában