Bűnügy

2022.02.14. 15:34

Illegális gyorsulási versenyre csaptak le a rendőrök az egyik szomszédos megyében

Győrben rivalizált egymással két autós a Tibormajori úton.

kisalföld.hu

Forrás: Pixabay.hu

A rendőrök már korábban is kaptak bejelentést arról, hogy Győrben, a Tibormajori úton több alkalommal is úgynevezett illegális gyorsulási versenyt tartottak ismeretlenek. A jelzésre a Győri Rendőrkapitányság visszatérő ellenőrzéseket szervezett a helyszínen és annak közelében. - írja a kisalföld.hu.

 

A járőrök Győrszentiván felől közelítették meg a környéket a szombatról vasárnapra virradó éjjelen, amikor fél 1 magasságában felfigyeltek arra, hogy több személyautó, illetve mellette emberek várakoznak az út melletti füves részen.

 

A rendőrök látták, hogy két kocsi egymás mellett, a menetirányuk szerinti jobb és bal oldali forgalmi sávban álltak az úttesten, a 813-as számú főút irányában. A két autó között, a szaggatott vonalon állt valaki, aki karlendítéssel „startjelzést” adott a sofőröknek az indulásra.

 

A két kocsi elindult és egymás mellett, folyamatosan gyorsuló sebességgel haladt. A járőrök - megkülönböztető jelzést használva – követték a gyorsulási versenyben résztvevő autókat, majd a bal oldali sávban haladót megállították és intézkedtek a vezetőjével szemben.

 

A járművezető, egy 20 éves helybéli fiatal a helyszínen elismerte a cselekményét. Az egyenruhások közölték vele, hogy egyértelműen veszélyeztette a vele szemből érkező kocsi sofőrjének, valamint a jobb oldali sávban haladó autóban utazó embernek az életét és testi épségét.

 

A Győri Rendőrkapitányságon a fiatalemberrel szemben közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetése miatt indítanak büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában