Közlemény

2022.02.24. 08:45

Illegális migránsokat fogtak el a körmendi rendőrök Nagykölked térségében

A tíz migráns afgán állampolgárnak vallotta magát.

vaol.hu

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. február 24-én, a hajnali órákban, a 8709-es számú út 5-ös kilométerszelvényében, Nagykölked térségében akartak intézkedés alá vonni egy lengyel forgalmi rendszámú gépkocsit, amelynek vezetője a megállítás előtt elfutott az autóból. 

 

A gépkocsiban tíz, magát afgán állampolgárnak mondó férfi utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőr felkutatása folyamatban van - olvasható a police.hu oldalán. 

kép
Forrás: Police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában